La Salut en clau de dona

28/05/2019 - 12:30

La Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. s'establí que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb movilitzacions i demandes per la nostra salut. 

La perspectiva de gènere en la salut permet visibilitzar fins a quin punt els diferents rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut. D’altra banda, fa que es qüestioni la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí, i que s’investiguin les diferències biològiques més enllà de les purament reproductives. La commemoració del 28 de maig posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades. (text extret de: www.igualada.cat)

 

Programa: 

28 de maig – Casal de les dones. 19.00 h

Dona Respira Música amb COVER H  La música, llenguatge universal, ens incita, ens excita, ens proposa i ens captiva. Salut en Clau de dona ens convida a través de la música i el teatre a retrobar i reconèixer la nostra salut.


6 de juny - Centre Cívic Migjorn- 10.00 h    Formulari d'inscripció

La salut sexual i reproductiva en COLORS conduït per les tècniques de salut i una  Llevadora de l’ASSIR Les inquietuds de les dones entorn de la salut sexual i reproductiva són diferents, divergents i de colors, preguntarem,reflexionarem i aprofundirem en una conversa que generarem entre totes.

 

12 de juny - Centre Cívic Mestral- 16.30    Formulari d'inscripció

Mengem bé i fem fora la diabatis- Ponent: Carolina Serena Perelló- Biòloga Investigadora Diabetis i obesitat  La diabetis és diferent per a les dones i també és diferent entre les dones. Cal visibilitzar aquestes diferències que ens discriminen si no són present al diagnòstic i posterior tractament.

  

19 de juny – Centre Cívic Llevant–  10.30     Formulari d'inscripció

Gènere com a determinant de salut, experiència Horts de Miró. Dra. Carmina Poblet Calaf. Metgessa del CAP Riera Miró  El gènere condiciona la desigualtat d'exposició i vulnerabilitat enfront dels problemes de salut entre homes i dones. Cal identificar els factors que produeixen diferències i anar a modificar-los, sobretot quan les causes de les desigualtats estan relacionades a disposicions socials modificables.

Etapa de la vida: 
Cartell o tríptic: 

©Escola Oberta. Tots els drets reservats.    Avís legal | Política de galetes | Transparència

Salut Pública
C/Ample, 13 - Tel. 977 010 040
http://www.reus.cat/  salutpublica@reus.cat