Sexualitat i diversitat funcional

29/04/2019 - 09:00

Totes les persones tenen dret a viure la sexualitat de manera plena i satisfactòria. En aquesta jornada es tracta obertament el dret a la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual o física. i de mètodes per atendre, educar i donar suports relacionats amb la sexualitat i l'afectivitat.

 

Organitza :  Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Reus, formada per Villablanca Serveis Assistencials, Club Esportiu Costa Daurada, Taller Baix Camp, Fundació Esclerosi Múltiple Tarragona, Salut Pública i Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

La jornada és gratuïta amb inscripció prèvia a través del formulari. Dinar opcional (preu del dinar: 10 euros).

 


La jornada ha estat precedida per la edició de 2 cine-forums  on s'ha reflexionat sobre aquesta realitat i que podeu trobar a la web. 

Yes, we fuck!  El documental explora la sexualitat de les persones amb diversitat funcional. A través de sis històries es tracten diferents temàtiques que inclouen la vivència de la pròpia sexualitat, la vida en parella, la prostitució o l'assistència sexual entre altres. L'ús d'imatges sexuals explícites pretén trencar amb la visió hegemònica que manté a les persones dependents en un estat d'infantilització permanent, mostrant així que no només posseeixen cossos desitjants i poden ser cossos desitjables, sinó que aquests cossos poden crear nous imaginaris polítics que redefineixin des del concepte de masculinitat fins al de democràcia.

Vivir i Otras ficciones :El desig de gaudir d'una sexualitat plena es converteix en una opció vital i política quan Antonio, escriptor tetraplègic, decideix habilitar a la seva casa un espai d'assistència sexual. “Viure i altres ficcions” constitueix una prolongació tant d'aquest crit des de l'absurd que va ser el “Taxista ful“, com de la mirada sobre el cos plantejada amb “Fake Orgasm“. Pepe ha sortit del psiquiàtric després de pagar condemna per robar per a treballar. Únicament la solidaritat d'Antonio, activista amb diversitat funcional, li permet construir una vida fràgil sobre la qual projectar noves il·lusions. No obstant això, la seva necessitat d'encaixar en un món sense sentit es converteix en una tasca desesperada. L'horitzó de la seva anhelada “normalitat” resulta inassolible. La relació amb Antonio interpel·la la seva mirada sobre la vida, convidant-li a reconèixer-se com a anomalia i inventar una bogeria major, per a viure.

Per saber-ne més: 

Us adjuntem també un recull de documentals i pelicules que parlen d'aquest tema realitzat per RETINES , projectes audiovisuals d'educació social

El projecte Trèvols de 4 Fulles és un programa de BETVE que ens introduirà a la quotidianitat de les persones amb discapacitat

El vídeo que us oferim produït  per TEBVist, planteja algunes de les questions fonamentals.  TEBvist es el primer canal de TV online fet per persones amb discapacitat intel·lectual. 

Eix temàtic: 
Etapa de la vida: 
Cartell o tríptic: 
Videos Relacionats: 

©Escola Oberta. Tots els drets reservats.    Avís legal | Política de galetes | Transparència

Salut Pública
C/Ample, 13 - Tel. 977 010 040
http://www.reus.cat/  salutpublica@reus.cat