Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Col·legi Oficial de Psicòlegia de Catalunya

Actiu

Davant la pandèmia del COVID-19 i l’actual situació de confinament de la població, des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya hem estat atents a les noves necessitats generades per l’aïllament sobtat de la immensa majoria de persones i famílies, i hem començat a dedicar els nostres recursos i temps a intentar contribuir a la millora de la seva salut, situació laboral i benestar.

Una de les mesures urgents ha estat habilitar el telèfon d’assessorament psicològic 659 584 988 i posteriorment el 649 756 713 –que amplia les línies amb molta més capacitat que la primera–, on psicòlogues i psicòlegs experts, coordinats per la Secció de Psicologia d’Emergències de tots els territoris, atenen la ciutadania per tal de fer una primera contenció i redirigir-la als diferents serveis existents. Al mateix temps, mantenim activa la Psicoxarxa, el nostre projecte solidari d’atenció psicològica dirigit a la ciutadania amb menys recursos. Ara telemàticament.

Som molt conscients que l’atenció als infants està sent un dels grans temes durant aquest temps de confinament, i una bona manera d’ajudar a explicar-los què és el coronavirus i connectar de forma saludable amb les seves emocions era a través d’un conte com La Rosa contra el virus de l’editorial Sentir, amb qui hem volgut col·laborar en la seva edició en català perquè tots els adults amb infants tinguin a mà aquest fantàstic recurs gratuït.

I pensant també en els adults, amb la intenció d’ajudar-nos a portar millor les llargues hores de confinament i pujar els ànims, hem treballat perquè més de 50 curts guanyadors del Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental (Psicurt), organitzat pel COPC, i els del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), organitzat pel Patronat de Turisme de Vila-seca, puguin difondre’s gratuïtament per streaming fins que acabi la quarantena.

Localització

  • Avinguda de Ramón y Cajal, 11, 1r 2a, 43001 Tarragona
  • C. de Rocafort, 129, 08015 Barcelona