Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Prestatgeria psicoactiva. El fenomen del consum de CBD

equip

El fenomen del consum de CBD. Què és el CBD? És legal? El podem comprar a botigues i farmàcies? 

De la mà del ponent Dr. Jose Carlos Bouso, Director Científic de la Fundació (ICEERS), el qual també comentarà el seu llibre: Cannabis medicinal. De droga prohibida a solución terapéutica.

El Servei d’Addiccions i Salut Mental del HUSJR, el Servei Municipal de Biblioteques i la Regidoria de Salut i Ciutadania (Escola Oberta de Salut)  uneixen esforços en aquest projecte del Pla d’Accions sobre drogues de Reus,  que pretén establir un espai permanent de diàleg amb la ciutadania, per tal de poder aportar informació contextualitzada, actualitzada, útil i veraç sobre el fenomen de consum de substàncies psicoactives a partir de la presentació de llibres i documents relacionats amb la matèria. Tots els llibres i documents presentats en la prestatgeria, queden com a fons bibliogràfic de la Biblioteca Municipal. 

Tot i que els fenòmens d’ús de substàncies psicoactives en si mateixos no tenen gènere, l’efecte de les drogues -tant en el pla físic com en el psicosocial- així com les seves pautes de consum i repercussions socials i personals, són diferents segons les particularitats del sistema sexe-gènere. Des de la literatura científica fins a l'imaginari social, s'ha construït un prototip de consum de substàncies basant-nos majoritàriament en i des de l’experiència dels homes. Cal apropar-nos doncs al fenomen des d’una perspectiva més complexa i fidel a la realitat. També s’abordarà el tema del consum de cànnabis des de diferents perspectives teòriques, fet que ens permetrà debatre sobre una qüestió tan present actualment.preu

dia

Data inici

Data final

Localització

Carrer de Joan Salvat-Papasseit, 14 -

Biblioteca Pere Anguera