Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

El 26 de maig fira Reus Events acollirà la celebració de la Hackató SilverFoodTech impulsada per OptiProt i Eurecat, amb la col·laboració de REDESSA a través del Hub Foodtech & Nutrition, la Diputació de Tarragona, el Clúster TIC i el Clúster Food Retail de Catalunya.

Una jornada per desafiar als seus participants a crear solucions innovadores que transformin l'alimentació i la qualitat de vida de la gent gran, promovent una longevitat saludable i sostenible. 

Un element clau d'aquesta Hackató és assegurar que les solucions s'adeqüin realment a les necessitats de la gent gran. Per això, busquem activament persones majors de 65 anys de la província de Tarragona que vulguin participar en l'esdeveniment, aportant la seva perspectiva i experiència de vida. La vostra  participació serà crucial per validar idees i assegurar que les propostes siguin pràctiques i rellevants.  

 

Us podeu inscriure en aquest enllaç:  https://www.tfaforms.com/5173303

 

Reptes proposats:

Repte 1. Solucions tecnològiques per a la població silver:

Imagineu i creeu solucions tecnològiques innovadores que transformin l'experiència nutricional de la gent gran que conviu amb malalties cròniques com la diabetis tipus 2, la hipertensió o la sarcopènia. Com podem aprofitar les seves dades personalitzades (des de dades analítiques fins a hàbits de vida) per oferir un suport nutricional que marqui la diferència en la seva salut, autonomia i qualitat de vida diària?

Us desafiem a dissenyar eines o plataformes que responguin a aquesta pregunta, obrint noves vies per a un envelliment més saludable i actiu a través de l'alimentació. Busquem solucions completes que no només defineixin la dieta ideal, sinó que també acompanyin l'usuari en el seu dia a dia, facilitant el seguiment i contribuint a la prevenció activa.

 

Repte 2. Envasat i presentació d'aliments per a la població silver:

Com podem re-imaginar la forma en què els aliments arriben i són consumits per la gent gran? Us desafiem a desenvolupar conceptes innovadors que integrin l'envàs i el propi format de l'aliment per crear una experiència més accessible, intuïtiva, segura i atractiva.

Penseu en solucions que superin les barreres físiques i cognitives associades a l'envelliment, facilitin un consum adequat a les necessitats nutricionals específiques i millorin l'experiència global del menjar per a la població silver.

 

Repte 3. Sostenibilitat i economia circular en l'alimentació per a la població silver:

Com podem impulsar un model d'alimentació més sostenible i circular centrat en les necessitats i contextos de la gent gran? Us desafiem a concebre iniciatives innovadores que abordin la sostenibilitat alimentària des d'una perspectiva àmplia, considerant tant la reducció de l'impacte ambiental associat al menjar (des de l'origen fins al residu) com el potencial social i comunitari.

Exploreu com les pràctiques d'alimentació sostenible poden, a més, servir com a pont per connectar generacions i enfortir llaços comunitaris al voltant del menjar conscient.

Lloc:

REDESSA TecnoParc Reus.

Premi:

Premi en metàl·lic per l’equip guanyador de cada repte.

Horari:

09:30-10:00: Recepció i acreditació dels participants i cafè networking.

10:00-10:30: presentació de la dinàmica de treball, formació dels equips i distribució dels equips als espais disposats.

10:30-13:00: plantejament de resolució del repte assignat.

13:00-14:00: pausa per dinar i networking.

14:00-14:30: preparació de la presentació (2-3 diapositives).

14:30-16:00: exposició de les solucions dels reptes (7min per grup + 3min preguntes).

16:00-16:15: deliberació del jurat.

16:15-17:00: anunci dels guanyadors, lliurament de premis i cloenda de l’acte.

 

 

 

 


Últimes notícies