Informació alimentaria. L'etiqueta un dret del consumidor.
La bona etiqueta
L'equip de treball de l’àrea de Seguretat alimentària surt de l’àmbit habitual del control oficial per impulsar accions d'educació per la salut, dirigides d'una banda, als mateixos operadors i de l’altra als ciutadans per empoderar-los sobre la importància de la informació alimentària i el risc per a la salut que se’n desprèn, conscients que la normativa de seguretat alimentària és molt nombrosa, extensa i complexa i que la falta de coneixement i informació és un factor important en la gestió del risc per a la salut derivat del comerç alimentari.
LA BONA ETIQUETA és una proposta que busca millorar la quantitat i la qualitat de la informació disponible dels productes alimentaris en els establiments del municipi de Reus. Augmentant el nombre d’establiments al detall que disposen de la informació alimentària correcta als seus establiments.
L'etiquetatge dels productes alimentaris és una obligació per als operadors i un dret dels consumidors. L'etiqueta dels productes és el millor canal d'informació de què disposem les persones per saber l'origen i composició dels aliments que comprem.
Aquesta proposta que comença als mercats municipals, s'avaluarà i s'adaptarà en allò que calgui per a poder ampliar la campanya a la resta d'establiments del municipi.
Que han de saber els consumidors sobre l'etiquetatge?
Durant aquest mes d'abril en el punt d'informació que trobareu als mercats municipals, s'informarà a totes les persones que hi acudeixin, dels drets a la informació què tenen com a consumidors i l'etiquetatge que els establiments han de posar a disposició dels seus clients. Entenent que l'etiqueta és el millor canal de comunicació entre client i operador, per informar de la qualitat, origen i composició dels aliments.
Per tal d'aprofundir en la informació que podem demanar al nostre establiment de confiança, hem instal·lat un punt informatius aquest mes d'abril als mercats municipals. Al mercat central, els dies 15, 19 22 i 26 i al mercat del carrilet els dies 17 i 24. de 10.00 a 12.00 hores.
La formació als establiments
Durant el mes de març hem organitzat un seguit de tallers en col·laboració amb Mercats Municipals de Reus, per tal de millorar la qualitat de l'etiquetatge dels productes alimentaris que es venen als establiments. Una informació que és vista pel propi establiments com un element que els permet millorar la qualitat en el producte i en l'atenció que donen als seus clients.
Podeu trobar més informació sobre etiquetatge a: https://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/etiquetatge/