Àrees de coneixement
Recursos, projectes i serveis per a la promoció de la salut i la divulgació de continguts relacionats
Tots els arxius
Àmbit:
L'etiqueta d'informació en els aliments.
Una guia per entendre la informació de l'etiqueta en els productes alimentaris.
Informació alimentària obligatòria en aliments que es venen a distància
La informació alimentària obligatòria que han de seguir els aliments que es venen on-line
Informació alimentaria obligatòria en aliments que s’envasin al lloc de venda.
Informació alimentària obligatòria per als aliments que s'envasen a l'establiment, per a la seva venda immediata
SOM CUINETES- Informació bàsica per a la gestió del risc en establiments alimentaris
T'ajudem a desenvolupar bones pràctiques en la manipulació i venda d’aliments en els establiments de la ciutat, millorant les capacitats de les persones que en sou responsables. La incorporació de bones pràctiques d’higiene i una bona gestió del risc de l'establiment esdevé un element essencial per garantir la qualitat i a la vegada la salut.
Manteniment als establiments alimentaris
El manteniment dels nostres establiments alimentaris té per objectiu allargar la vida útil de les nostres instal·lacions i equips i minvar els perills o danys que es puguin presentar a l’aliment produïdes per contaminacions.
Etiquetatge d'aliments que es venen sense envasar i s'envasen al moment a petició del client
En cas de venda d'aliments no envasats o en el cas que l'envasament es faci en el mateix lloc de venda també caldrà seguir unes normes bàsiques pel que fa a la informació bàsica que cal comunicar. Com ja hem comentat l'etiqueta és el canal de comunicació amb el consumidor i, per tant, també cal informar-lo del producte que s'emporta.
Informació alimentària de productes envasats
Amb la informació que ens dona l’etiqueta podem decidir quines alternatives alimentàries escollim d'acord amb les nostres necessitats i preferències alimentàries individuals, informar-nos de si poden causar al·lèrgies o intoleràncies i orientar-nos cap a una alimentació segura, saludable i responsable. En ella està la clau per saber el que mengem. En els aliments envasats la informació alimentària ha d'anar a l'etiqueta.
Pla de formació
Posem en marxa un curs virtual que us ajudarà a actualitzar el vostre pla de formació. Es pot fer servir per, la formació d'un nou treballador, com a «curs d’acollida» per conèixer el nivell de formació del nou treballador que s’ha d’incorporar, o bé per repassar els continguts tots plegats. L'hem dissenyat especialment per als establiments al detall, i els de restauració de Reus.
Bones pràctiques en establiments alimentaris
El manipulador d’aliments és la persona que toca els aliments envasats o no envasats, utilitza els equips i utensilis necessaris per a preparar-los, elaborar-los, conservar-los i guardar-los i està en contacte amb les superfícies on es fan aquestes accions.
Què he de saber si vull obrir una activitat del sector alimentari?
Abans de llogar o comprar un local per posar-hi una activitat del sector alimentari, hi ha una sèrie de requisits bàsics que cal tenir en compte i que són: