Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Sembla que avui en dia continuen existint reticències a l'hora de parlar sobre el suïcidi. Al voltant d'aquest fenomen existeixen una sèrie de falses creences que alimenten l'estigma i en conseqüència, suposen un altre fre per desenvolupar accions de prevenció i intervenció davant aquesta problemàtica social.

La conducta suïcida contempla tant pensaments com comportaments relacionats amb la mateixa mort. Sensibilització, detecció, acompanyament i escolta: tres accions clau a l'hora de prevenir les conductes suïcides. Entenem, doncs, que les defuncions per suïcidi són majoritàriament evitables i això és possible si es coneix el fenomen i els factors que s'hi relacionen, es promou un context social favorable per a l'expressió i la demanda de suport, i s'han identificat i es gaudeix d'accés als recursos adequats.

L'Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi (ACPS)  ofereix un servei  d'informació i acompanyament  a familiars i amics de persones que poden estar en risc de suïcidi.

A partir d'aquest Gener, obre espai d'atenció a Reus i  els trobareu al Centre Cívic del Carme, els dijous de 17.00 h a 19.00 h  

Contacteu-hi per demanar cita prèiva a través del correu info@acps.cat  o bé per WhatsApp  al 652873826.


Últimes notícies