Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

A l'epicentre de la crisi pandèmica i humanitària de la Covid-19 : canvis de perspectiva sobre la preparació i mitigació

area


Una revisió des de l'epicentre de la pandèmia a Itàlia a l'Hospital Papa Giovanni XXIII de Bergamo, una nova instal·lació d'última generació amb 48 llits de cures intensives. Descriu amb total cruesa la situació aquesta zona, sobrepassats com part dels sistemes sanitaris actuals, «estem aprenent que els hospitals podrien ser els principals vehicles de transmissió de la Covid-19, ja que són poblats ràpidament per pacients infectats, facilitant la transmissió a pacients no infectats.... Els treballadors sanitaris són portadors asimptomàtics o malalts sense vigilància; n'hi ha que podrien morir, inclosos els joves, la qual cosa augmenta l'estrès dels primers usuaris.»
Aquest brot és més que un fenomen de cures intensives, és una crisi humanitària i de salut pública Es necessiten científics socials, epidemiòlegs, experts en logística, psicòlegs i treballadors socials. Necessitem urgentment agències humanitàries que reconeguin la importància del compromís local.

 

"Western health care systems have been built around the concept of patient-centered care, but an epidemic requires a change of perspective toward a concept of community-centered care."

 

https://catalyst.nejm.org/doi/full/10.1056/CAT.20.0080

 

NEJM Catalyst Innovations in Care Delivery és una revista revisada per parells de NEJM Group i els editors de New England Journal of Medicine . La missió de la revista és accelerar la transformació de la prestació d'atenció mèdica i millorar la salut del pacient mitjançant la publicació de contingut acreditat i procesable per als líders, professionals i investigadors de l'atenció mèdica.

enllaç web

Enllaços web