Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

Mes de la salut de les dones.

equip

difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, així com el compromís de les administracions per donar-hi resposta.

Com a acte central en la commemoració del dia 28 de maig: 

Caminada -  sortida des de cada Centre Cívic o Centre de Salut  -  Arribada a la Pl. Patacada. 
Actuació lúdica festiva amb falques i escrits sobre les diferències en salut de les dones.   
Animació Zumba a càrrec de Amparo López Rey  de 11:30 a 12: 30 h

 

Durant tot el mes es duran a terme altres activitats i tallers.  Consulteu els detalls de cadascun i inscriviu-vos. 

  • Txikung en femení Taller a càrrec d’Olga Montañola Palau, professora de Txikung.  Del 14 al 20 de maig. Pots triar el dia que vindràs. 
  • Autocura i saviesa, Taller  a càrrec de Tsunami, Psicòloga de l’Associació «El rusc». Dia 20 de maig  a les 10.00  h. 
  • Ma REGLA. Taller a càrrec de Berta Mascaró , Psicòloga i una llevadora de l’ASSIR de Reus. El dia 23 de maig a les 17.00 h
  • Coneix la teva menopausa tingues cura dels teus ossos. A càrrec de nutricionistes i fisioterapeutes del CAP Fortuny. El dia 30 de maig a les 10.00 h
  • L’ASSIR al teu costat. Taller de salut sexual i reproductiva  a càrrec d'Araceli Otón Sánchez, psicòloga i la llevadora Miriam Leiva Caballero ( ASSIR)  
L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987, es va establir a la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica. L'objectiu d'aquest dia, el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, així com el compromís de les administracions per donar-hi resposta.
Un programa que proposa millorar les estratègies d’afrontament individuals o col·lectives a situacions estressants o que produeixen malestar per motius de diferències en salut.
Aquest projecte ens permetrà compartir reflexions, així com ampliar un conjunt d'alternatives d'oci dirigides als grups de dones de la ciutat.  Activitats que contribueixen a millorar la salut i també a recollir les evidències de la bretxa vers les dones en salut.  Aquest programa ha estat elaborat pel grup motor del grup de treball Salut i dona constituït per:  Centres d’Atenció Primària de la ciutat, Casal de les dones, Benestar social, Associacions, Gent Gran, Casal jove, Ca la Conxita, Associació cooperativa «les abelles», amb el suport de la Regidoria de Salut i esports. 
 
Conjuntament amb el grup de drets sexuals també estem treballant en l'organització de la  JORNADA DE SEXUALITAT: al Climateri i la MENOPAUSA per al dissabte 1 de juny al  Casal de les dones. De 10 a 14:30h. Aviat us donarem més informació. preu

dia

Organitzador

Regidoria de Salut i Esports, Casal de les dones, Grup de treball Dones i Salut

Data inici

Data final

Localització

Plaça de la Patacada, 10 -

Centre Cívic del Carme