Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

Prestatgeria Psicoactiva

curs


Si no vareu poder assistir a les sessions de prestatgeries, o bé si voleu recuperar alguna de les sessions, les posem a disposició en aquest enllaç. 

 

PRESTATGERIA PSICOACTIVA:  El Servei d’Adiccions i Salut Mental del HUSJR, el Servei Municpal de Biblioteques i la Regidoria de Salut (Escola Oberta de Salut)  uneixen esforços en aquest projecte del Pla d’Accions sobre drogues de Reus,  que pretén establir un espai permanent de diàleg amb la ciutadania, per tal de poder aportar informació contextualitzada, actualitzada, útil i veraç sobre el fenomen de consum de substàncies psicoactives a partir de la presentació de llibres i documents relacionats amb la matèria. Tots els llibres i documents presentats en la prestatgeria, queden com a fons bibliogràfic de la Biblioteca Municipal.

  • 10 de novembre 18:30 a 20:00h Ludomorfina. David Pere Martínez Oró. Director d’Episteme Social

    Editorial: Icaria Any: 2021 Les apostes esportives han irromput amb notable tensió al si de la societat espanyola. Aquestes acompanyen la humanitat des de les albors del procés de civilització. Però, ara, a la societat digital, des d'un dispositiu connectat a internet podem apostar 24/7 sense desplaçar-nos. El nou escenari ha propiciat que algunes veus entenguin les apostes a partir d’un petit fragment de la realitat: ludopatia, fallida econòmica, desmembrament comunitari, etc. Aquest assaig crític refusa les apostes senzilles perquè en clau sociocultural analitza el fenomen polièdric de les apostes. El sistema de valors hegemònic, la societat de consum, la precarietat laboral, la plutocràcia, l'oferta de joc i una comunitat aportadora a l'al·legalitat ajuden a entendre per què les apostes són una activitat més d'oci juvenil. Un lleure amb riscos, però com l'única certesa dels joves és que viuran a la incertesa, per què eludir la incertesa de les apostes?

  • 17 de novembre 18:30 a 20:00h El secret de la poció. Ariadna Millan, Marta Virgili, Núria Bosch, Roser Palomar

    Editorial: El Cep i la Nansa Col·lecció: Coedicions infantils Any: 2021 “El secret de la poció” és una història de les que no es solen explicar: parla de bruixes, bruixots, màgia, encanteris i pocions… Però en aquest cas són bruixes i pocions ben autèntiques, d’aquelles que en qualsevol moment tothom pot tenir a casa. A l’Alex li agrada llegir, pintar i jugar amb la seva mare però no ho pot fer sovint. Aquesta beu pocions i es converteix en bruixa però l’Alex no ho diu a ningú perquè és un secret. Un dia l’Alex està molt trista i el seu mestre se n’adona i l’ajuda tot explicant-li que pot confiar en ell. La nostra protagonista troba suport emocional en ell i en una educadora i això farà que la seva situació emocional millori. “El secret de la poció” és una eina que ens obre la porta a començar a parlar de les addiccions, els secrets que se’n deriven, les conductes abusives i les negligències dels adults.

  • 24 Novembre 18:30h a 20:00h “Persones, drogues i altres companyes de viatge (Casos pràctics d’intervenció socioeducativa en drogodependències)” Fran Calvo

    Editorial: Documenta Universitària. Any: 2021 En aquesta obra es fa recull d’un conjunt d’experiències basades en la pràctica de la intervenció socioeducativa en l’àmbit de les addiccions a les drogues. Inclou vint-i-tres relats de casos reals, redactats per trenta coautors i coautores: vint-i-una persones professionals de l’educació social i set especialistes d’altres disciplines com la infermeria, la medicina, la psicologia, el treball social, la psicopedagogia o l’ensenyament. S’incorporen, a més, les vivències de dues persones que no escriuen des del vessant professional sinó que aporten experiències personals. L’objectiu final de tot aquest conjunt d’esforços és el de contribuir a omplir un buit existent en l’àmbit de les publicacions de la disciplina de l’educació social, i aportar coneixement sobre una feina tant estesa com desconeguda: la intervenció en persones que pateixen addiccions a drogues.

preu

hora

Veure els vídeos de les sessions

Àmbit

Addiccions