Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Què significa el llaç vermell?

area

El símbol de llaç vermell va ser creat el 1991 pel grup Visual AIDS-New York, els membres d’aquest grup d'artistes novaiorquesos van adoptar aquest símbol per expressar la seva solidaritat i suport a les persones afectades pel VIH, sovint rebutjats per la ignorància i el prejudici, i recordar els amics i companys morts.

Per al seu disseny, Frank Moore de Visual AIDS es va inspirar en el llaç groc dels veterans nord-americans a la guerra del Golf. El color vermell simbolitza “la sang i la idea de la passió, no només la ràbia, sinó també l'amor”, va dir Moore. El llaç vermell es remunta a un costum nord-americana de mostrar afecte, recordar i honrar la persona desapareguda amb una cinta lligada a un arbre .

La primera persona que va utilitzar públicament el llaç vermell va ser l’actor Jeremy Irons durant la cerimònia de lliurament del Premis Tony de 1991. A partir de llavors s’ha convertit en un símbol mundial que, cada vegada més, està present en els diferents àmbits de la societat civil.

El 1996 el Programa Mundial de Nacions Unides sobre VIH/sida (ONUSIDA) el va incorporar de manera oficial al seu logotip " Qualsevol pot portar el llaç vermell . No cal ser homosexual o VIH positiu per mostrar que té comprensió pels procediments relacionats amb el VIH i la sida" , diu la seva argumentació (extret de : SIDASTUDI)

Enllaços web

enllaç web

Enllaços web

Categoríes

Salut Pública

Tipus de públic adreçat

Adults