Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

Servei d'Orientació i Atenció al Benestar Emocional i Mental

Actiu

Servei accessible per a tothom i gratuït. Ofereix atenció telefònica personalitzada i per correu electrònic,

El Servei d'Orientació i Atenció al Benestar Emocional i Mental és un servei municipal que ofereix suport personalitzat a totes aquelles persones que necessitin ajuda per millorar el seu benestar emocional. Aquest servei no substitueix els serveis especialitzats sanitaris, però ofereix escolta i assessorament per ajudar la persona a trobar els recursos i les eines adequades per millorar la seva salut mental.

Si necessites ajuda, no dubtis a contactar amb el Servei d'Orientació i Atenció al Benestar Emocional i Mental de l'Ajuntament de Reus. El seu telèfon és 977010679 i està disponible els dilluns de 12 a 15 h, els dimecres de 16 a 18.30 h i els divendres de 9 a 12 h. També pots contactar-hi a través de correu electrònic [email protected].

Servei accessible per a tothom i gratuït. Ofereix atenció telefònica personalitzada i per correu electrònic, i també informació sobre els serveis i recursos que proporciona l'Ajuntament de Reus per a l'atenció i la promoció del benestar emocional i la salut mental.

Atenem la ciutadania, per tal de detectar la necessitat de la persona i poder orientar a la persona als diferents serveis i recursos que proporciona l’Ajuntament de Reus. 

 

SERVEIS D'ATENCIÓ I ASSESSORAMENT: 

Punt jove d’atenció a les sexualitats (PJAS). 

Dirigit a: Joves de 12-22 anys  Telèfon: 623 06 61 12  Correu electrònic: [email protected]

Servei d’assessorament específic per a joves especialitzat en sexualitats. Orientar i resoldre els dubtes relacionats amb temes de sexualitats: vincles sexoafectius, plaer i pràctiques sexuals, sexualitats diverses, mètodes anticonceptius, ITS, drets sexuals, GSD (gènere o sexualitats dissidents), violències, canvis corporals, cicles menstruals, etc.  Amb la finalitat de promoure sexualitats saludables de caràcter preventiu-educatiu i assistencial. 

Horari i lloc: Els dilluns i dimecres a la tarda, de 16:30 h a 19:00 h i el dimecres al matí de 09:00 h a 14:00 h.  C/Castellvell, 24. Casal de Joves.

 

Servei d’acompanyament emocional als joves. 

Dirigit a: Joves de 12-22 anys i a les famílies si ho sol·liciten.  Telèfon: 977 010 268 correu electrònic: [email protected]

Horari i lloc: Dilluns – dimecres - divendres = Matins 10:00h a 14:00h   dimarts – dimecres – dijous – Tarda 16:30 h a 19:00 h    C/Castellvell, 24. Casal de Joves.

Atenció individualment i grupal, als adolescents i joves que necessiten suport emocional, que necessiten parlar en un espai segur, confidencial i de confiança. Treballar els vincles, les habilitats socials, la gestió de conflictes, l’autoestima, etc.

 

Espai de consulta i assessorament sobre les drogues i altres addiccions.  

Dirigit a: Menors i familiars o persones de l’entorn  Telèfon: 977 010 040  Correu electrònic: [email protected]   

Horari i lloc: De dilluns a divendres de 8:00 h a 15:00 h, amb possibilitat de fer alguna tarda, segons demanda. Salut pública, Carrer Ample, 13.

S’ofereix informació, orientació i assessorament socioeducatiu, sobre consums i hàbits.  Si escau es fa derivació a recursos especialitzats de tractament i atenció per orientar i treballar la demanda que es planteja.

 

Servei d’orientació i acompanyament a les famílies (SOAF).  

Dirigit a: Famílies per a menors d’edat.  Telèfon: 977 010 057  Correu electrònic: [email protected]

Horari i lloc: De dilluns a divendres de 10:00 h a 14:00 h i les tardes de 16:00 h a 19:00 h, Mas pintat.

Atenció individual o grupal a aquelles famílies que necessiten suport en situacions concretes o qüestions relacionades amb la criança i l’educació dels fills i filles fins als 17 anys.

 

Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD). 

Dirigit a: Dones majors de 16 anys  Telèfon: 977 010 672  Correu electrònic: [email protected]

Horari i lloc: De dilluns a divendres de 8:00 h a 15:00 h, Centre Cívic del Carme, Plaça Patacada.

 Servei municipal d'informació, orientació, assessorament, primera acollida i acompanyament en relació amb l'exercici dels drets de les dones. També hi trobareu un servei de suport psicològic i d'assessorament legal. 

 

Servei d’atenció a la diversitat sexual i de gènere (PADS). 

Dirigit a: Tota la ciutadania  Telèfon: 977 010 672   Correu electrònic: [email protected]

Horari i lloc: De dilluns a divendres de 8:00 h a 15:00 h. Centre Cívic del Carme, Plaça Patacada.  

Atenció de dubtes de registre, assessorament i suport psicològic. Acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació amb la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI. En alguns àmbits concrets ofereix atenció psicològica, assessorament jurídic, acompanyament a les víctimes de LGBTI-fòbia, és l’encarregat de tramitar les incidències i denúncies administratives per fets LGBTI-fòbics i de derivar a les persones LGBTI+ als recursos corresponents. A més a més, també s’encarrega de tramitar el canvi de nom de les persones trans* en la documentació d’àmbit català i d’assessorar sobre els tràmits necessaris per canviar-lo en la documentació d’àmbit estatal.

 

 

Dades de Contacte

Servei d'orientació i atenció

[email protected]

977010679