Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

V Mes de la Salut Mental. Trencant l'estigma

equip


Programació coordinada per les regidories de Serveis a les Persones i Drets Socials i Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus:

Octubre 2023:

Del dijous 5 al diumenge 8

Teatre Bartrina (pl. del Teatre,1)

VIII Psicurt, festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona i Reus.

Dilluns 9

9.30 a 13.30 h

Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Av. del Dr. Josep Laporte, 2)


preu

dia

EMOCIONS DE BUTXACA

equip

  • Biblioteca Central Xavier Amorós
  • 17:30 h

El dol i la mort -"T'ho prometo" a càrrec de Maria Bravo 


preu

dia

Toca donar, toca rebre, Vida.

equip

La donació de sang és un acte solidari de participació ciutadana. Per al donant només és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida. Tothom entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 kg pot donar sang. L'estiu és un període en què les donacions baixen. Per això el banc de sang a més dels punts habituals, organitza punts de donació extraordinaris. Segons el comptador del banc de sang cada dia es necessiten 1000 donacions de sang. És per això que ens necessiten. Així que demana hora i dona sang, dona vida.

preu

dia

RECITAL DE POESIA: "Les dues direccions"

equip

La proposta cultural i artística s'emmarca dintre de les Jornades per a la prevenció del suïcidi 2023 i ha estat elaborada de forma col·laborativa amb entitats i artistes de la comunitat local sota un mateix objectiu comú: visibilitzar


preu

dia

VULVA ART

equip

L'autora, Jaci Molins Roca, ens presenta les seves obres evocant  la vulva i per contribuir a trencar el tòpics sexuals existents. Poc es podien imaginar els antics propietaris dels objectes que trobarem en aquesta exposició que els seus marcs, teles de tul, fils o botons acabarien transformats en vulves.

INAUGURACIÓ: 31 de maig a les 20:15  Desprès de la presentació tertulia del llibre: " Trobades amb 69 dones"
Exposició promoguda pel Grup de Drets de Drets Sexual de Reus, pel dret a l'expressió sexual emocional i pel dret al plaer sexual.


preu

dia

Caminada saludable.

equip

Caminada saludable. El proper divendres ens trobarem a la Plaça Patacada.

*Sortida:des de cada centre cívic i/o CAP de Salut, per grups o individual.

*Arribada: Plaça Patacada, a partir de les 12h. 

Ruta: des de cada lloc de sortida us proposem una ruta de curta durada fins arribar a la Pl. Patacada. Podeu recollir gorres a Salut Pública: Carrer Ample, 13.

12:30h. Actuació Musical per la commemoració del dia Internacional per a la salut de les dones ( 28 de maig) 


preu

dia

Segona jornada "Sexualitat i Diversitat Funcional"

equip

L'Ajuntament de Reus ha obert el termini d'inscripció per assistir el dijous 27 d'abril, de 9 a 14 h, a la Fira de Reus (avinguda de Bellissens, 40), a la segona jornada "Sexualitat i Diversitat Funcional", organitzada per la Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l'Ajuntament de Reus amb la col·laboració del grup de treball pels drets sexuals a Reus.


preu

dia

Objectiu

Parlem de menstruació sostenible amb els nostres fills i filles

equip

Xerrada a càrrec de la Berta Mascaró, responsable del Punt Jove d'atenció a les sexualitats del Casal de Joves la Palma

En aquesta xerrada es tractarà la conscienciació, foment i aprenentatge sostenible i saludable de les menstruacions i de com transmetre-ho als nostres joves i infants.

Es presentaran diferents productes de menstruació sostenible i podreu resoldre tots els dubtes que tingueu respecte aquests productes i com comunicar-nos amb els fills/es al respecte. 


preu

dia