Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

Convivència tranquila entre mascotes i persones - COVID19

area

El col·legi de Veterinaris de Tarragona ens recorda que el paper de les mascotes en la transmissió de la COVID-19 és negligible. És a dir no hi ha evidnecia cientifica que demostri que les mascotes puguin ser vectors de transmissió.

El col·legi de Veterinaris de Tarragona ens recorda que el paper de les mascotes en la transmissió de la COVID-19 és negligible. És a dir no hi ha evidència científica que demostri que les mascotes puguin ser vectors de transmissió. Us deixem dos vídeos que us ho expliquen detalladament. 

I us recordem les recomanacions bàsiques de prevenció que cal que segueixin els propietaris de Mascotes: 

 

  • Rentar-se les mans abans i després de tocar l’animal.
  • Netejar els coixinets dels gossos després de passejar-los i els dels gats si surten al carrer.
  • Evitar que els gats surtin a l’exterior.


Si la persona presenta símptomes de tipologia respiratòria i/o és positiva en COVID-19 l’ideal seria que algú altre es fes càrrec de l’animal. Si ningú ho pot fer, caldrà:

  • Mantenir un cert distanciament amb l’animal i evitar que l’animal entri en contacte amb altres persones i/o animals.
  • Extremar la higiene de les mans abans i després de tocar l’animal i utilitzar mascareta.
  • Si l’animal ha d’anar al veterinari, demanar a alguna persona sana que li porti. En tot cas, avisar telefònicament abans de desplaçar-se i explicar la situació perquè el veterinari pugui prendre les mesures pertinents.
  • Si ni la persona positiva, ni ningú altre, pot tenir cura de la seva mascota s’ha de posar en contacte amb l’administració per la correcta gestió de l’animal.

Des dels Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris, el Departament de Salut i el Centre de Recerca de Salut Animal IRTA-CReSA i Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona podem afirmar: No hi ha evidència científica de que els gats transmetin el SARS-CoV-2 a les persones.

Els casos notificats d’animals positius ho eren perquè s’havien contagiat dels seus cuidadors o propietaris, els quals patien la COVID-19. La simptomatologia dels animals era lleu. Els estudis experimentals demostren una capacitat limitada d’infectar uns animals als altres.

La gent pot continuar convivint i gaudint de les seves mascotes amb tranquil·litat i amb les precaucions d’higiene necessàries durant aquest període de confinament

Podeu consultar més informació a la web del col·legi de veterinaris :  http://www.covt.cat/

Enllaços web

enllaç web

Enllaços web

Tipus de públic adreçat

Familia Infància Joves Adults Envelliment