Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Entrevista a Beatriz Gonzalez Lopez-Valcarcel i Jose Maria Abellán especialistes en economia de la salut.

area

Joan Carles March (llicenciat i doctor en Medicina especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i ex director de l’Escola Andalusa de Salut Pública) modera l’entrevista amb Beatriz Gonzalez i Jose Maria Abellan Conversen sobre diverses qüestions associades a la gestió de la crisi del COVID-19 i els seus efectes sobre l'economia. Ens presenten una anàlisi de l'heterogeneïtat de la situació segons els territoris de l'Estat, diferents situacions d'estrès, degut segurament al diferent PIB destinat a sanitat i a cohesió social. Mai s'havia avançat tan de pressa en el coneixement d'una pandèmia global però alhora tenim falta d'experències d'on extreure referències. Parlen de les condicions de sortia del confinament,  serà escalonada, tornarem a la normalitat molt lentament amb la possibilitat de reprendre posteriorment mesures de mitigació a través del distanciament social. S'analitza també la previsible segona onada d'aquesta pandèmia per a finals d'any. Les conseqüències econòmiques només l'estem albirant. El cost serà desigualment repartit. Potser fins i tot més preocupant que  els efectes sobre la salut. En termes d'excés de mortalitat, aquesta crisi no és un excés enorme, és més com l'estem vivint. 

Beatriz Gonzalez Lopez-Valcarcel és catedràtica i investigadora en Economia de la Salut espanyola. Professora de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Santiago de Compostel·la i doctora en Econòmiques per la Universitat de la Llacuna. Va ser Va ser presidenta de l'Associació Espanyola d'Economia de la Salut entre 2004 i 2005, de la Secció d'Economia de la Salut Pública de l'Associació Europea de Salut Pública (EUPHA) entre 2011 i 2012.1 Ha estat membre del Consell Assessor de Sanitat del Ministeri d'Economia d'Espanya i representant de Canàries en el Comitè Consultiu del Sistema Nacional de Salut.2 Presidenta de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària entre 2015 i 2017.

José María Abellán és actualment l'investigador en cap de l'Economia de Salut i Grup de Recerca d'Avaluació Econòmica de la Universitat de Múrcia. És també membre del Grup de Recerca d'Economia de Salut/Grupo de Trabajo en Economía de la Salud (GTES), membre del treballant comitè del Grup d'Avaluació Econòmic de l'Associació d'Economia de Salut espanyola/Asociación de Economía de la Salud (AES) i membre de la Taula Executiva d'AES. És també assessor extern de l'Apreciació de Tecnologies de la Salut Comitè Regional de la Comunitat Autònoma de Regió de Múrcia.

Enllaços web

enllaç web

Enllaços web

Tipus de públic adreçat

Joves Adults Envelliment