Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

Fem treballar el cap!!

area

Mantenir-se atent i activar el nostre cervell és important en època de confinament, perquè reduïm la quantitat d'estímuls, parlem amb menys gent, ens relacionem de maneres ben diferents i el nostre cap ho nota. Hem d'exercitar el cos, però també hem de fer treballar el nostre cap.

Mantenir-se atent i activar el nostre cervell és important en època de confinament, perquè reduïm la quantitat d'estímuls, parlem amb menys gent, ens relacionem de maneres ben diferents i el nostre cap ho nota. Ens costa concentrar-nos, pensem més lentament i de vegades podem perdre la noció de l'hora o el dia. Per això és important fer exercici i continuar actius. Però no només hem d'exercitar el cos. També hem de moure el cap. L'hem de fer treballar!!

Des de la delegació de tarragona del col·legi de psicòlegs de Catalunya ens han preparat un recull de jocs i exercicis que ens ajudaran a tenir el cap ben despert. 

Consulta aquí tots els vídeos:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLYYgq_jrS1tvwkEnl-IDAAMGe6tRZcKH0

També podem tenir en compte que hi ha jocs de mòbil que també  permetran fer aquest entrenament. Us en proposem uns quants. Però sobretot recordeu que no hem d'abusar de les pantalles. 

Apps: entrenament cognitiu específic o jocs recomanats. Algunes disponibles per ordinadors.

interactivos-entrenamiento-de-memoria (per ordinador) 

APPS  PEAK  Braining ;  STIMULUS;  Lumiosity ;  Cognifit (versió básica gratuïta); SKILLZ

També podeu buscar : Puzzledom,  Wow, Memory,  Mahjong, Objectes ocults (hi ha molta varietat a internet) o Jocs Escape (hi ha versions senzilles online)

Pero si podeu i teniu companyia, recupereu la ciaxa de jocs i treieu la pols a : Dominó, Cartes: /Botifarra, Cinquet, Remigio, el Burro,…,) UNO, Parxís, Scrable, Bingo, Escacs, Tabú, Dicciopinta,Mastermind, Quien es quien, 3 en ratlla. 

 

Tots els continguts han estat preparats i revisats pel Grup de Treball d'Estimulaicó Cognitiva de la delegació de tarragona del col·legi de Psicolegs de Catalunya 

Enllaços web

enllaç web

Enllaços web

Categoríes

Benestar emocional

Tipus de públic adreçat

Envelliment