Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Les Jornades Pedagògia i Slaut sorgeixen de la necessitat de dotar d’un conjunt d’eines als professionals de l’educació per tal d’afrontar les diverses problemàtiques relacionades amb la salut emocional i mental de l’alumnat que s’han vist agreujades amb la COVID19.  Aquestes jornades tenen un caire eminentment pràctic i estan dirigides especialment als docents i altres professionals de l’educació de l’etapa d’educació primària i secundària.

Amb l'objectiu de dotar al professorat d’un conjunt d’eines per afrontar les diverses problemàtiques relacionades amb la salut mental i emocional de l’alumnat en les jornades es treballaran diferents aspectes  a tractar i a evitar a l’hora d’abordar problemàtiques de salut mental, per tal de sensibilitzar als professionals de l’educació sobre aquest tipus de problemàtiques i saber-ho compartir i traslladar als claustres.

Sovint l'aula es converteix en l'escenari on es presenten alguns dels símptomes que ens indiquen que no estem bé. Els trastorns alimentaris, les autolesions, la violencia o  l'aillament social, són el senyal de profunds  conflictes emocionals. Per aquesta raó és tan  important aprendre a identificar conductes o emocions associades a problemes de salut mental, com també adquirir i aplicar habilitats bàsiques en la gestió de conductes i emocionals relacionades amb la salut de l'alumnat. 

Les Jornades s'han organitzat en dues sessions el dia 7 de maig centrarem la reflexió en els trastorns alimentaris i la relació entre nutrició i salut mental i aquest Octubre  continuarem treballant en el tema del patiment que es tradueix en autolesions i aïllament social. 

Estan organitzades per un equip de docents i amb els equips de tècnics de les Regidories d'Educació i de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, així com professionals sanitaris del Centre MQ i del Col·legi de Psicologia de Catalunya, Delegació de Tarragona. 

 

Les jornades  tenen reconeixement per part de la Conselleria d'educació de la Generalitat de Catalunya.  

 

 

 

 

 


Arxius associats

  • Inscripcions a la Jornada
  • Últimes notícies