Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

La bona etiqueta.

L'etiquetatge d'aliments és crucial per a assegurar la seguretat i la salut dels consumidors, i va més enllà de la promoció comercial. A Espanya i Catalunya, existeixen regulacions específiques, com la Llei 17/2011 de seguretat alimentària i nutrició, i el Reglament (UE) 1169/2011 sobre informació alimentària al consumidor, que estableixen requisits obligatoris per a l'etiquetatge d'aliments.

Aquest etiquetatge proporciona informació essencial sobre ingredients, al·lergògens, data de caducitat, conservació i ús dels productes alimentosos. És especialment important perquè els consumidors, inclosos aquells amb al·lèrgies alimentàries o restriccions dietètiques, puguin prendre decisions informades sobre la seva alimentació.

A més, l'etiquetatge ajuda a prevenir fraus i assegura la traçabilitat dels aliments des de la seva producció fins al seu consum. És una eina clau per a la gestió de la seguretat alimentària i la protecció de la salut dels consumidors.

En resum, l'etiquetatge d'aliments és una obligació legal i una responsabilitat ètica per a tots els involucrats en la cadena alimentària. Complir amb les normatives vigents i assegurar etiquetes precises són fonamentals per a garantir la seguretat alimentària i la confiança dels consumidors en els productes que consumeixen.

Com a gestors d'establiments alimentaris, sou responsables de proporcionar informació clara i precisa als vostres clients sobre els productes que veneu. En aquest taller, us guiarem a través del laberint de l'etiquetatge d'aliments, desgranant els requisits legals, els misteris dels ingredients i els secrets de la informació nutricional.

Amb aquest coneixement, podreu etiquetar els productes amb confiança i assegurar-vos que els vostres clients estiguin ben informats sobre el que compren. Estigueu preparats per dominar l'art de l'etiquetatge d'aliments i proporcionar una bona informació als vostres clients!

Per tal de poder atendre les qüestions de cada sector alimentari al detall hem programat diferents sessions que aprofundiran sobre les característiques concretes de l'etiquetatge del producte. Us podeu apuntar als que més us interessin.

Aquí teniu el calendari complet dels tallers. 

12 de març : adreçat al sector del peix.
13 de març : adreçat al sector dels productes animals ( carn, pollastre, porc, etc.).
19 de març : adreçat al sector de la verdura.
20 de març : adreçat a etiquetatge del pa, formatge i ous.

  

 


Últimes notícies