Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

La calaixera de l'autoestima

curs


La calaixera de l'autoestima

 

La calaixera de l'autoestima ens ha permès visualitzar com ens construïm  a nosaltres mateixos o millor com construïm la imatge que tenim de nosaltres.  Aquest autoconcepte del qual ens parla Oscar Asorey , determinarà com ens relacionem amb els altres, però també determinarà com ens relacionem amb nosaltres mateixos.    Aquest autoconeixement, la capacitat de reconèixer defectes i virtuts, ens permetrà una millor gestió de les relacions amb un mateix i amb els altres.  

Quan tot això va començar el 2017 no es parlava tant de la necessitat de la gestió emocional, de l’augment del patiment i de la priorització en temes de Salut mental. Però des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus ja estava molt compromesa en fer un abordatge d’aquests temes i va apostar per l’organització d’unes jornades que visibilitzessin la importància de la salut emocional i la seva implicació en el benestar psicològic. 

Per això vam començar el 2017 amb un viatge a través de  l'univers de les emocions, on vam conèixer experiències de les emocions i relacions de parella, emocions i conductes alimentaries i emocions a les organitzacions. El 2018 vam experimentar les bases per viure i conviure en un equilibri saludable, el 2019 parlàvem de com Gestionar les emocions , i el 2020 coincidint amb la pandèmia ens va semblar necessari treballar l’emoció de la por.

Al llarg de les 4 jornades sempre amb l’objectiu de donar eines i estratègies que siguin útils a la persona.  Aquest any hem apostat per parlar d’un tema molt rellevant per al benestar psicològic: l’AUTOESTIMA.  Tenim l’oportunitat d’entendre una mica més aquest concepte que, en trets molt generals, podem resumir com estar satisfets i satisfetes i, sobretot, tenir bones relacions amb nosaltres mateixos.

En col·laboració  amb la delegació de Tarragona del Col·legi oficial de psicologia de Catalunya, i enguany també amb el CMQ, hem arribat a la cinquena edició i ja ens trobem en procés de configurar la Sisena edició.

 

Gentzane Carbajo Areitiobiritxinaga La nostra calaixera

Oscar Asorey Martínez El procés de construcció de l’autoestima

Neus Domènech Barrera Eines i recursos per treballar l'autoestima

Jaume Martí Mora L'autoestima en el món de l'esport