Escola Oberta de Salut Dr. Frias
logo Ajuntament de Reus

Marina Garcés- “El control social serà un dels grans guanyadors de la pandèmia”

area

En una entrevista , realitzada per Èlia Pons,  la filòsofa Marina Garcés mostra la cara més crua del capitalisme global. La pandèmia del Covid-19 ha posat de manifest la precarietat econòmica, social, material, sanitària ..., d'un sistema basat en el creixement i acostumat a funcionar sobre la base de la desigualtat i la violència social. Un sistema que s'ha mostrat incapaç d'aturar-se i tenir cura de les persones a qui espolia quotidianament, alhora que castiga als més vulnerables del teixit social, aquells que es dediquen a la cura, les tasques de neteja, els immigrants, i aquelles activitats amb menys capacitat de reacció com els petits autònoms.

Marina Garcés mostra la seva preocupació per la situació actual, a la que si sumen les successives crisis dels darrers anys, la terrorista, l'econòmica i les que vindran com la climàtica, en un procés de constant debilitament del teixit social i un perillós reforç dels populismes i el control social. Un control social que aprofitant la por, la sospita i les ganes de sortir de casa, pot acabar consolidant una vigilància geolocalitzada dels nostres moviments.

Garcés aposta per una mirada crítica que permeti comprendre com hem arribat fins aquí i com ho volem superar i unes institucions polítiques que donin respostes als problemes del segle XXI. Una mirada crítica que ens permeti aprendre d'aquesta experiència i ens permeti recuperar-nos com a individus i com a societat.

 

Llegeix l'entrevista a Diari de l'Educació:   https://diarieducacio.cat/el-control-social-sera-un-dels-grans-guanyadors-de-la-pandemia/

enllaç web

Enllaços web

Tipus de públic adreçat

Familia Joves Adults