Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

El dia 10 de setembre es commemora el Dia Mundial per la Prevenció del Suïcidi, que dona el tret de sortida a una nova edició de les Jornades per la Prevenció del Suïcidi a la ciutat de Reus.

Les Jornades per la Prevenció del Suïcidi tenen un objectiu clar: generar oportunitats idònies per iniciar una presa de consciència reflexiva i també promoure l'apoderament de la comunitat en la prevenció del suïcidi, entenent aquest com un problema social que cal abordar també des de la col·lectivitat.

Així, per segon any consecutiu, el Departament de Salut Pública amb la col·laboració de l'Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS), llencen una programació d'activitats compacta, però diversa que aborda diferents aspectes relacionats amb el tema. Per apropar aquesta problemàtica a la quotidianitat de tota la població, s'empren diferents enfocaments i múltiples llenguatges que permeten donar resposta a un major ventall d'interessos i preferències d'aprenentatge.  Enguany també es compta amb la participació d'altres serveis i col·lectius compromesos amb la millora del benestar de les persones, teixint una xarxa comunitària implicada en la prevenció de riscos i la promoció de la salut i el benestar col·lectiu. 

Aquesta acció s'emmarca en la Pla local per la prevenció de la conducta suïcida.  

  • GUIA PER LA PREVENCIÓ DE LA CONDUCTA SUÏCIDA. 

    El suïcidi és un fenomen multifactorial, que no té una sola causa ni una única explicació, sinó que és el resultat de la interacció de diversos factors culturals, psicosocials, ambientals i personals. 

    En col·laboració amb l'Associació Catalana de la Prevenció del Suïcidi, ACPS, des del Servei de Salut Pública hem desenvolupat aquesta guia, per dotar a la ciutadania de coneixement i d'eines mitjançant pautes generals que promoguin la prevenció del suïcidi, perquè tothom pot ser agent actiu de prevenció. Una de les accions plantejades en el Pla local de Prevenció del Suïcidi.

         La trobareu disponible a tots els establiments públics municipals, en aquest enllaç o bé si en voleu més exemplars perquè penseu és útil per al vostre servei podeu demanar-les a través del formulari de contacte:                         

 


Últimes notícies