Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus


En qualsevol projecte, la coordinació, planificació i treball en equip són fonamentals per a l'èxit. En el cas de l'equip de treball de prevenció del suïcidi, que està conformat per tècnics de salut pública de l'ajuntament i especialistes de ACPS, es reuneixen mensualment per a coordinar projectes establir el calendari d'activitats, i fer el seguiment del procés d'aplicació del pla local de la prevenció  de la conducta suïcida, que es va aprovar el mes de novembre de l'any 2022, amb l'objectiu de crear consciència col·lectiva i augmentar la visibilitat d'aquesta problemàtica.

El calendari d'activitats comença aquest any el 9 de febrer, amb  l'obra de teatre Suicide Notes, una creació de Marc Caellas i David G. Torres que proposa reflexionar sobre el suïcidi i el tabú que representa. Un concert audiovisual a partir dels últims textos que ens van deixar brillants escriptors, artistes o músics. Un músic i una actriu celebren sobre l'escenari en una catarsi col·lectiva per seguir vius. És la preparació d'un concert, i un concert la preparació d'un suïcidi i... també la celebració de la vida.

Entre les accions previstes per aquest any hi ha la presentació de la Guia per a la prevenció del suïcidi, enfocada a les pràctiques transformadores per a espais associatius i grups socials informals. Un material informatiu orientat als espais comunitaris, per tal de bastir espais de seguretat i saludables en la xarxa cívica de la ciutat.

 

 


Últimes notícies