Escola Oberta de Salut Dr. Frias
Ajuntament de Reus

Aquest nou curs escolar arriba amb noves propostes formatives dirigides a la comunitat educativa, que pensem poden ajudar-vos a millorar les vostres capacitats i coneixements per afrontar els nous reptes i a la creació d'espais i comunitats promotores de salut.  

 

Formació per a professorat. 

En col·laboració amb diferents actors de la comunitat educativa i com a formació reconeguda per al departament d'ensenyament hem preparat dues propostes formatives, especialment dirigides a vosaltres, mestres, professorat. 

Octubre-  Jornada-El dolor del Silenci.   2n cicle de tallers de les jornades Pedagogia i Salut, aquest cop dirigides a treballar les Conductes autolesives i d'autoaïllament.  La jornada dura tot un matí, que es configura a través d'una conferència central i tallers experiencials.     

Novembre. Usos abusius de les TRIC Taller desenvolupat per Eina sccl, Curs virtual que té com a objectiu analitzar els usos abusius de les tecnologies de la relació, informació i comunicació.  Els dilluns  7, 14 21 28  es dedicarà al professorat de primària i els dimecres 9, 16, 23, 30 al professorat de secundària. El taller serà en format virtual i cal matricular-se aquest setembre a través de l'aplicació de formació d'Educació.

 

Tallers psicoeducatius als Centres cívics. 

Dins la nova oferta de tallers als Centres Cívics hem obert una nova proposta de tallers psicoeducatius, per treballar la gestió i competència emocional amb la ciutadania. Alguns d'aquests tallers són especialment d'interès per al món educatiu i us avancem la informació a l'espera que es publiqui la programació dels Centres Cívics dins l'espai Escenaforum, on es treballaran els temes principalment a partir d'escenes de pel·lícules i sèries de referència o el role-playing.  

Solució o problema.  Contingut: Fer front a la por, l’ansietat i els pensaments recurrents pot resultar complicat. Posarem en pràctica estratègies i tècniques d’afrontament .   Adreçat a: Adults-joves. Dates i horari: 4 de novembre de 17:00 a 19:00 h. Una sessió de dues hores.

Més enllà de la violència: Entendre i confrontar l’assetjament escolar. Contingut: Posarem en pràctica estratègies i tècniques per fer front i acompanyar una situació complexa a partir de continguts audiovisuals de referència.  Adreçat a: Joves-adults.   Dates i horari: 18 de novembre de 17:00 a 19:00 h. Una sessió de dues hores.

El conflicte, primer pas per al canvi. Contingut: Sap com posicionar-te i comunicar-te davant el conflicte? Posarem en pràctica estratègies i tècniques d’afrontament a través de recursos i estratègies pròpies del teatre com eina de transformació. Adreçat a: Joves-adults.   Dates i horari: 25 de novembre i 2 de desembre de 17:00 a 19:00 h. Dues sessions de dues hores.

 

Activitats dins l'oferta educativa de l'Ajuntament de Reus.

I com cada any no oblideu consultar les activitats i serveis vinculades a Salut que us oferim destinats als grups d'alumnes i també  als equips docents.   

 

 

 


Últimes notícies