SOM CUINETES- Informació bàsica per a la gestió del risc en establiments alimentaris
T'ajudem a desenvolupar bones pràctiques en la manipulació i venda d’aliments en els establiments de la ciutat, millorant les capacitats de les persones que en sou responsables. La incorporació de bones pràctiques d’higiene i una bona gestió del risc de l'establiment esdevé un element essencial per garantir la qualitat i a la vegada la salut.
L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut i Ciutadania, disposa d’un servei de consulta que es recomana utilitzar per fer les consultes prèvies a l’obrir un negoci. També s’hi informa de la documentació que cal presentar i la que cal gestionar dins l’establiment. Per poder realitzar una bona atenció cal que concerteu cita per correu electrònic a [email protected] o per telèfon al 977010040.
En aquest espai hit trobareu les eines i la informació necessàries per millorar en el dia a dia dels vostres establiments. Un recull d'informació bàsica per gestionar el risc en establiments alimentaris.
1- Bones pràctiques per al teu negoci.
A la cuina les bones pràctiques són salut. Descobreix els 5 consells bàsics per reduir el risc d'intoxicació alimentària
2- Obrir un establiment.
Aspectes bàsics del que he de saber per obrir un establiment en el qual es gestionen aliments.
3- Pla de formació.
Que ha de tenir un pla de formació, i com ens ajudarà a millorar el grau de professionalització
4- Etiquetatge.
Quina és la informació bàsica que ha de contenir un aliment envasat. I com cal etiquetar els aliments que envasem a l'establiment.
5- Al·lèrgens.
Per protegir la salut de les persones que tenen al·lèrgies o intoleràncies alimentàries cal identificar el al·lergens que contenen els aliments al nostre establiment. Com ho hem de fer?
6- Fregir bé. L'ús de l'oli a la cuina.
Fregir bé és salut, però per això cal triar l'oli més adequat i fer-ne una manipulació correcte.
7. Manteniment
El manteniment dels nostres establiments alimentaris té per objectiu allargar la vida útil de les nostres instal·lacions i equips i minvar els perills o danys que es puguin presentar a l’aliment produïdes per contaminacions.